نمای اسپایدر

@title
نمای اسپایدر

نمای اسپایدر یک نمای شیشه‌ای است که برای پوشش دادن به بخش خارجی ساختمان استفاده می‌شود. این نما چه در ایران و چه در خارج از کشور، طرفداران زیادی دارد و معماران زیادی در سراسر جهان از این نوع نما برای ساختمان‌های خود استفاده می‌کنند. در صورتی که قصد داریم بیشتر با این نما آشنا شوید، بهتر است با ما همراه باشید:

نمای اسپایدر به یکی از انواع نماهای مدرن شیشه ای ساختمانی گفته می شود که در آن شیشه به وسیله اتصالات مخصوص استیل به سازه اصلی متصل می گردد.

این نوع از نما به جهت استفاده از اتصالات عنکبوتی شکل به نام اسپایدر نامگذاری شده است.
نمای اسپایدر معمولا در ساختمان های تجاری و اداری استفاده شده و از لحاظ هزینه جزو پر هزینه ترین نما های شیشه ای میباشد.
نمای اسپایدر دارای سیستم های متنوع سازه ای از قبیل سازه فلزی کابلی و شیشه ای می باشد که با توجه هزینه. کاربری ساختمان موقعیت و محاسبات سازه از آنها استفاده می گردد.
استفاده از هر نوع ساختار شیشه از قبیل تک جداره دوجداره و لمینت و ... امکان پذیر می باشد.
سازه ها در نما ی اسپایدر به صورت مستقل از سازه اصلی ساختمان عمل کرده و به جهت جلوگیری از خوردگی و پوسیدگی از استیل ضد زنگ استفاده می گردد.
انواع سازه نگهدارنده اسپایدر
1- سازه ی ساپورت شده به وسیله استیل
سازه های فولادی اسپایدر تنوع زیادی داشته و از پرفیل هایی با مقطع لوله.قوطی و ... استفاده می گردد. در مواردی که بر اساس محاسبات انجام شده در نما. احتیاج به تقویت سازه باشد میتوان از سازه های فولادی خاص و با خرپا استفاده شود.
از خصوصیات این نوع سازه می توان از نصب شیشه ها با تایل عمودی نام برد .
2- سازه ی ساپورت شده به وسیله کابل
در این نوع سیستم سازه نمای اسپایدر از کابل و یراق آلات خاص استیل.همراه با محاسبات و طراحی پیچیده استفاده می گردد.
سازه های کابلی معمولا جهت نصب شیشه با ابعاد بزرگ استفاده می شود و فضای داخلی بیشتری نسبت به دیگر سیستم های سازه ای اسپایدر اشغال می کند.
نمای اسپایدر با سازه کابلی از پر هزینه ترین نمای شیشه ای میباشد.
3- سازه ی ساپورت شده به وسلیه شیشه
در این نوع سازه ها از مقاطع طراحی و محاسبه شده شیشه به جهت ایجاد حداکثر شفافیت در نما استفاده می گردد.
درنمای اسپایدر با سازه شیشه ای هیچ فریم یه سازه ای به غیر از شیشه دیده نمی شود و به عنوان یکی از زیباترین نمای شیشه محسوب می شود .


نمای اسپایدر

آشنایی با نمای اسپایدر



در دنیای امروز که همه چیز از بلوک و آجر گرفته تا شکل و طراحی ساختمان‌ها با پیشرفت علم و تکنولوژی تغییر پیدا می‌کنند، نمای ساختمان‌ها هم تغییر پیدا کرده است. اگر به ساختمان‌های چند سال پیش نگاه کنید، به وفور متوجه تغییرات ظاهر ساختمان‌ها می‌شوید. نماهای شیشه‌ای یکی از بهترین و خاص‌ترین نماهایی هستند که برای ساختمان‌های امروزی طراحی می‌شوند.


نمای اسپایدر چیست؟



برای آشنایی مقدماتی با نمای اسپایدر بهتر است یک تعریف کلی برای آن ارائه دهیم. نمای اسپایدر یا نمای عنکبوتی یک نمای تمام شیشه‌ای است که به صورت یکپارچه بخش بیرونی ساختمان را تحت پوشش قرار می‌دهد. شیشه یکی از پرکاربردترین متریال‌هایی است که در ساخت و ساز استفاده می‌شود، به طوری که هرگز نمی‌توان ساختمانی را پیدا کرد یا طراحی کرد که متریال شیشه در آن استفاده نشده باشد. نمای شیشه‌ای اسپایدر از محبوب‌ترین نماهای امروزی است که بیشتر در طراحی ساختمان‌های اداری و تجاری استفاده می‌شود. این نما با اتصالات نقطه‌ای طراحی می‌شود و با نمای کرتین وال تفاوت‌هایی دارد. اگر به عنوان یک فرد عادی به ساختمان‌های شیشه‌ای نگاه کنید، ممکن است تفاوت‌ نماهای شیشه‌ای را ندانید و فکر کنید تمام آن‌ها از یک نوع هستند. نمای اسپایدر و کرتین وال دو نوع متداول از نماهای شیشه‌ای ساختمان هستند که در ادامه قصد داریم به بررسی تفاوت‌های آن‌ها بپردازیم.


تفاوت نمای اسپایدر با نمای کرتین وال



در مرحله اول باید بدانیم که هر دو نمای شیشه‌ای اسپایدر و کرتین وال از شیشه و اتصالات ساخته می‌شوند. مهم‌ترین تفاوتی که بین نمای اسپایدر شیشه‌ای و نمای کرتین وال وجود دارد، ظاهر آن‌ها است. اگرچه هر دو نمای اسپایدری و کرتین وال شیشه‌ای هستند اما نمای اسپایدر شیشه‌ای یک ظاهر کاملا یکپارچه شیشه‌ای دارد اما در نمای کرتین وال اتصالات و شبکه‌ها و پانل‌های آلومینیومی دیده می‌شوند. نمای اسپایدر بیشتر در طراحی ساختمان‌ها به سبک مینیمالیست و ساده استفاده می‌شود و پیوستگی و یکپارچگی آن حتی از دور قابل ملاحظه است. نمای کرتین وال بیشتر برای ایجاد عایق حرارتی و صوتی کاربرد دارد. تفاوت دیگر، زمان نصب و تعمیر این دو نما است که نمای شیشه‌ای اسپایدر به سرعت و به آسانی نصب می‌شود اما نصب نمای کرتین وال سخت‌تر و زمان‌برتر است.

متریال مورد استفاده در نمای شیشه‌ای اسپایدر

همانطور که گفته شد، نمای اسپایدری یک نمای شیشه‌ای یکپارچه است. با شنیدن این موضوع یا حتی در زمان نگاه کردن به ساختمان‌هایی با نمای شیشه‌ای شاید پیش خودتان فکر کنید رفت و آمد به چنین ساختمان‌هایی تا چه اندازه می‌تواند خطرناک باشد. اگر نمای شیشه‌ای اسپایدر از شیشه خام و معمولی ساخته شود با پرتاب یک سنگ کوچک یا حتی زلزله‌های جزئی در هم می‌شکند و خسارت جبران‌ناپذیری را به افراد داخل و خارج ساختمان وارد می‌کند.

پس آیا طراحی چنین نمایی برای ساختمان‌ها منطقی و عقلانی است؟ بهتر است بدانید که برای نصب نمای اسپایدری از شیشه لمینت یا شیشه سکوریت استفاده می‌شود. شیشه سکوریتی که در نمای شیشه‌ای اسپایدر استفاده می‌شود، در کوره حرارت دیده و مقاوم‌تر شده است. شیشه سکوریت حدود 5 برابر مقاوم‌تر از شیشه‌های معمولی است. به علاوه، اینکه شیشه سکوریت در زمان شکستن به قطعات مربعی شکل تبدیل می‌شود که برند نیستند و خطری برای افراد ایجاد نمی‌کنند. شیشه لمینت هم یکی دیگر از انواع شیشه‌های مقاومی است که در ساخت نمای اسپایدر شیشه‌ای به کار گرفته می‌شود. این نوع شیشه مقاومت مناسبی در برابر ضربه و فشارهای احتمالی دارد. شیشه لمینت در زمان شکستن به قطعات کوچکی تبدیل می‌شود که در کنار هم قرار می‌گیرند و به این ترتیب نمای شیشه‌ای اسپایدر حتی اگر بشکند در هم نمی‌شکند و سقوط نمی‌کند.


اجرای نمای اسپایدر

نمای اسپایدر شیشه ای و مزایای آن



شاید از خودتان بپرسید نمای شیشه‌ای اسپایدر چه مزایایی دارد که برای طراحی نمای ساختمان استفاده می‌شود. در ادامه قصد داریم چند مزیت مهم نمای شیشه‌ای اسپایدر را بررسی کنیم تا متوجه شوید نمای اسپایدری نه تنها خطری برای رهگذران ندارد بلکه برای کاربران و طراحان و سازندگان مزایایی هم دارد:

اگر بخواهیم نمای اسپایدری را با نماهای معمول سنگی یا آجری و ... مقایسه کنیم، متوجه می‌شوید که نمای اسپایدری تا چه اندازه سریع و بدون دردسر نصب می‌شود و دقیقا به همین دلیل هم مورد علاقه سازندگان و نماکاران محترم قرار گرفته است. نگهداری و نظافت نمای اسپایدری کار چندان دشواری نیست. با طراحی نمای شیشه‌ای اسپایدر، ساختمان شما همیشه از دور می درخشد. از این رو برای ساختمان‌های مهمی چون ساختمان مدیران یک سازمان یا ساختمان حراست، ساختمان مرکزی، ساختمان‌های تجاری مهم و ... از نمای شیشه‌ای اسپایدر استفاده می‌شود. با طراحی نمای اسپایدری، یک ساختمان به بیشتر حد ممکن در معرض نور طبیعی قرار می‌گیرد که این موضوع می‌تواند روی صرفه‌جویی در مصرف انرژی به خصوص در فصول سرد سال تاثیر بگذارد.

یک ساختمان که نمای شیشه‌ای اسپایدری دارد، ارزش مالی بیشتری هم خواهد داشت. به این ترتیب، نمای اسپایدری روی ارزش ساختمان هم تاثیر می‌گذارد. برای اجرای نمای شیشه‌ای اسپایدر نیازی به ملات و بتن نیست. برای اجرای این نما تنها به اتصالات و شیشه سکوریت نیاز دارید. بنابراین بار مرده ساختمان و به طور کلی، وزن ساختمان به شدت کاهش پیدا می‌کند و این مسئله می‌تواند مقاومت ساختمان را در برابر عوامل طبیعی مانند زلزله افزایش دهد.


آیا اجرای نمای اسپایدر شیشه‌ ای سخت است؟



نمای شیشه ای اسپایدر

نکات مهمی در مورد اجرای نمای اسپایدر مطرح می‌شود. از جمله اینکه، نصب شیشه‌های سکوریت و به طور کلی اجرای نمای اسپایدر کار دشواری است. هر اندازه در طراحی نمای شیشه‌ای اسپایدر از شیشه‌های کوچک‌تر استفاده شود، نصب آن سخت‌تر هم خواهد شد! چرا که برای نصب و جانمایی شیشه‌ها و اتصالات باید محاسبات بیشتری انجام دهید و دقت بیشتری داشته باشید. اجرای نمای اسپایدر شیشه‌ای کار افراد ماهر و باحوصله است. اگر حتی یک میلی‌متر در نصب و اندازه‌گیری شیشه‌های نمای اسپایدری اشتباه شود، خسارت‌های جبران‌ناپذیری پیش‌ می‌آید. به همین دلیل، معمولا قبل از اجرای نمای اسپایدر تمام شیشه‌ها اندازه گرفته می‌شود و بخش بیرونی ساختمان هم علامت‌گذاری می‌شود تا شیشه‌ها و اتصالات دقیقا سر جای خودشان قرار گیرند.

مراحل نصب نمای اسپایدر

برای نصب نمای اسپایدر باید مراحلی را طی کنید که به صورت زیر تعریف می‌شوند: برای نصب نمای اسپایدر ابتدا باید لوله‌هایی را به وسیله بست‌های محکم فلزی به بخش خارجی ساختمان متصل کنید. در مرحله بعد، بست‌های مخصوص با کمک جوش آرگون به لوله‌های متصل شده که از جنس استیل هستند، وصل می‌شوند. شیشه‌هایی که از قبل اندازه‌گیری شده‌اند و برش خورده‌اند در محل خود قرار می‌دهید و فیکس می‌کنید.

نکات مهم فراوانی برای اجرای نمای اسپایدر وجود دارند که اگر به طور صحیح رعایت نشوند، خسارت‌های زیادی به بار می‌آورند. به عنوان مثال به منظور جلوگیری از برخورد شیشه‌ها به همدیگر در زمان طوفان و زلزله، باید آن‌ها را با یک فاصله مشخص یک الی یک و نیم سانتی‌متری کنار همدیگر فیکس کنید. البته فاصله بین شیشه‌ها خالی نمی‌ماند و در مراحل انتهایی با چسب مخصوص بی رنگ پر می‌شود.


معرفی انواع نمای شیشه‌ای اسپایدر



بهتر است بدانید که نمای شیشه‌ای اسپایدر به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خودشان را دارند. در ادامه به معرفی مشخصات انواع نمای شیشه‌ای اسپایدر می‌پردازیم:


نمای شیشه‌ای اسپایدر لوله‌ای



نمای شیشه‌ای اسپایدر به 5 دسته تقسیم می‌شود که یکی از محبوب‌ترین انواع نمای شیشه‌ای اسپایدر، نمای اسپایدر لوله‌ای است. در این نما همانطور که از نامش مشخص است، لوله‌ها نقش اصلی اتصالات نگهدارنده را بر عهده دارند. لوله‌ها یا قوطی‌های فلزی که در این نوع نمای اسپایدری استفاده می‌شوند از جنس استیل هستند. نمای شیشه‌ای اسپایدر لوله‌ای اغلب در ساختمان‌های اداری و تجاری بزرگ به کار می‌رود.


نمای شیشه‌ای اسپایدر فین گلس



نمای شیشه‌ای فین گلس یکی دیگر از محبوب‌ترین و متدوال‌ترین انواع نمای اسپایدر است. باله‌ها یا نبشی‌ها در این نمای اسپایدری نقش مهمی بر عهده دارند. پانل‌های شیشه‌ای به کار رفته در این نوع نما اهمیت زیادی در حفظ یکپارچگی نمای شیشه‌ای دارند و به همین دلیل، نمای شیشه‌ای اسپایدر فین گلس یکپارچگی بیشتری دارد و به آن، نمای شفاف هم گفته می‌شود. در نمای شیشه‌ای فین گلس، تیغه‌های شیشه‌ای به کمک سازه‌های نگهدارنده نقطه‌ای به هم متصل می‌شوند.


نمای شیشه‌ای اسپایدر خرپا



نمای شیشه‌ای خرپا یکی دیگر از انواع نمای اسپایدر است. ساز و کار این نما هم از نامش پیدا است. سازه‌های خرپایی شکل، مقاطع فولادی و ستون‌های لوله مربعی یا ال شکل در این نما استفاده می‌شوند. بنابراین، محاسبات و طراحی نمای شیشه‌ای اسپایدر خرپا به دقت بالایی نیاز دارد. استحکام این نوع نمای شیشه‌ای نسبت به دیگر انواع نمای اسپایدر زیاد است، زیرا در این نمای از دو روش طراحی میله‌ای و کابلی اسپایدر استفاده شده است.


نمای شیشه‌ای اسپایدر کابلی



کابل‌ها در این نمای شیشه‌ای اسپایدر اهمیت زیادی دارند، چرا که از این اجزا برای اجرای نمای اسپایدری استفاده می‌شود. در این نوع نمای شیشه‌ای اسپایدر، کابل‌ها وظیفه تحمل و انتقال بار را بر عهده دارند. اتصالات و قطعات مورد استفاده در این نما از انواع نمای اسپایدر، در کشورهای خارجی مانند چین ساخته می‌شود. همچنین محاسبات و طراحی چنین نمایی بسیار دشوار است و به دقت و تجربه بالایی نیاز دارد. مهندسان باتجربه ایرانی چنین نماهایی شیشه‌ای را برای ساختمان‌های خاص طراحی می‌کنند و قطعات آن را از کشورهای خارجی وارد می‌کنند. از این رو، طراحی و اجرای چنین نمایی ممکن است هزینه‌بر باشد.


نمای شیشه‌ای اسپایدر اسپیس فریم



نمای اسپیس فریم از اواع نمای اسپایدر یک نمای فضایی است که انعطاف‌پذیری بالایی دارد. این نوع نمای شیشه‌ای اسپایدر، زیبایی و جلوه زیادی دارد و ظاهری خرپا مانند آن، یک ساختار هندسی جذاب به آن داده است. ساختار نمای شیشه‌ای اسپایدر اسپیس فریم موجب پخش نیرو در جهات افقی و عمودی می‌شود و ساختار منعطفی دارد که باعث می‌شود نمای استحکام بالایی داشته باشد. پوسته شیشه‌ای آسمان نمای گنبد مینا یکی از انواع نمای شیشه‌ای اسپایدر است که زیبایی و جذابیت‌های خاصش توجه مردم را به خود جلب می‌کند. اگر چه طراحی و اجرای چنین سازه‌ها و نماهایی دشوار است اما زیبایی و استحکام نهایی آن نسبت به نماهای دیگر بسیار زیاد است.

اجرای برترین نماهای شیشه‌ای توسط شرکت توسعه صنعت مهرسان نوین اجرای انواع نمای شیشه‌ای اسپایدر به آن راحتی که فکر می‌کنید نیست. طراحی و اجرای این نماها به دقت و تجربه کافی نیاز دارد. حتی اگر کوچکترین خطایی در طراحی و اجرای نمای شیشه‌ای اسپایدر رخ دهد، سرمایه شما از بین می‌رود و خسارات جبران‌ناپذیر جانی و مالی به شما و کاربران ساختمان وارد می‌شود. از این رو، طراحی انواع نمای اسپایدر باید توسط مهندسان خبره و کارآمد انجام شود و اجرای آن هم باید به یک تیم متخصص واگذار شود تا سرمایه شما در نهایت به یک سازه ارزشمند تبدیل شد.

شرکت توسعه صنعت مهرسان نوین از سال 1375 فعالیت خود را در زمینه انواع نمای شیشه‌ای و سازه‌های شیشه‌ای آغاز کرده و از سال 1393 با تاسیس یک شرکت، فعالیت‌های تخصصی خود را شروع کرده است. این شرکت با کمک مهندسان کارآمد و کارشناسان فنی و متخصص تمام توان خود را به کار گرفته است تا سازه‌هایی ارزشمند و جلوه‌های منحصر به فرد برای ساختمان‌های مسکونی، تجاری، اداری و ... خلق کند.

جمع‌بندی

 نماهای شیشه‌ای از جذاب‌ترین و دوست‌داشتنی‌ترین انواع نماها هستند که در انواع مختلفی، طراحی و اجرا می‌شوند. نمای شیشه‌ای اسپایدر از انواع محبوب نمای شیشه‌ای است که به سرعت اجرا می‌شود و به ملات‌گیری و بتن و ... نیاز ندارد. نمای اسپایدری به انواع مختلفی تقسیم می‌شود که نمای شیشه‌ای اسپایدر لوله‌ای و نمای شیشه‌ای فین گلس از رایج‌ترین انواع آن‌ها هستند. طراحی و اجرای نمای اسپایدر به دقت و دانش کافی نیاز دارد، بنابراین طراحی چنین نماهایی را هرگز نباید به افراد با دانش کم یا اکیپ‌های اجرایی بی‌تجربه محول کرد.